ساعات کاری 9 صبح تا 17 عصر شنبه تا چهارشنبه
info@karahesab.com

سامانه مودیان

سامانه مودیان مالیاتی، یک پلتفرم الکترونیکی است که به منظور سهولت ارتباط و تعامل بین مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد شده است.

سامانه مودیان چیست؟

سامانه مودیان مالیاتی ابزار و خدمات الکترونیکی متنوعی را به مودیان مالیاتی ارائه می‌دهد که از آن‌ها در انجام امور مالیاتی به صورت سریع و آسان استفاده می‌شود. به عبارت دیگر این سامانه با آدرس tp.tax.gov.ir، یک سامانه الکترونیکی است که به مودیان مالیاتی کمک می کند تا به صورت آنلاین، اقدامات مالیاتی خود را انجام دهند. از طریق این سامانه، مودیان مالیاتی می‌توانند به صورت آنلاین، صورت حساب الکترونیکی خود را ثبت کنند و پایانه‌های فروشگاهی خود را به سامانه متصل کنند. همه صاحبان مشاغل صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی ملزم به ثبت نام در این سامانه هستند.

سامانه مودیان

طبق ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغلی که موظف به ثبت‌نام در سیستم مالیاتی هستند، برای انجام معاملات خود باید صورت‌حساب صادر کرده و شماره اقتصادی خود و طرف معامله را در اسناد مربوطه درج کنند. در صورت عدم صدور صورت حساب یا عدم درج شماره اقتصادی، می‌تواند موجب جریمه معادل 2 درصد از مبلغ مورد معامله شود. همچنین، عدم ارائه فهرست معاملات به سازمان امور مالیاتی کشور، با جریمه معادل 1 درصد معاملاتی که فهرست آنها ارائه نشده است، همراه است.

چه کسانی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند؟
کلیه صاحبان مشاغل صنفی و غیرصنفی و اشخاص حقوقی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند.

چگونه از سامانه مودیان استفاده کنیم؟

فرآیند اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به شرح زیر است:

  • اشخاص مشمول بر اساس معیارها و استانداردهای اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور، صورتحساب الکترونیکی را صادر می‌کنند.
  • صورتحساب ها بر اساس دستورالعمل ها و شیوه نامه های مربوطه، به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال می‌شوند.
  • صورتحساب ها در کارپوشه اشخاص (فروشنده، خریداری و مصرف کننده نهایی) درج می‌شوند.
  • مالیات بر ارزش افزوده به صورت سیستمی محاسبه می شود.
  • میزان خرید و فروش برای اظهارنامه عملکرد محاسبه و گزارش می‌شود.


ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی چگونه است؟
در ابتدا به آدرس سامانه مودیان مالیاتی tp.tax.gov.ir وارد شوید. در ادامه هشت گامی که لازم است طی کنید آورده شده است

  1. ورود به پیش ثبت نام
  2. تایید شماره همراه
  3. ثبت و تایید اطلاعات شخصی اصلی
  4. ثبت اطلاعات پایه (شرکا و اعضا)
  5. تایید نهایی اطلاعات توسط مودی
  6. ارسال اطلاعات کاربری ثبت نام
  7. ورود به ثبت‌نام و تکمیل اطلاعات
  8. تایید نهایی توسط مودی

پس از ثبت اطلاعات با ورود به سامانه مودیان شما تمامی پرونده‌های مربوط به خود را در کارپوشه خود میبینید. در نظر داشته باشید که امکان استفاده از نام کاربری و رمز عبور قبلی شما برای ورود به سامانه وجود دارد.

سوالات متداول

در ادامه لیست تعدادی از سوالاتی که ممکن است در رابطه با سامانه مودیان داشته باشید آمده است.

همه کسانی که صاحب یک کسب و کار (شامل صنفی و غیرصنفی) و یا یک شخص حقوقی هستند، تحت پوشش فصل چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات‏های مستقیم، که مصوب 1366/12/3 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن می‌باشد، قرار می‌گیرند.
در دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی، سه نوع صورتحساب پیش‌بینی شده است که عبارتند از:
1. صورتحساب الکترونیکی نوع اول: صورتحسابی است که شامل اطلاعات هویتی فروشنده و خریدار و جزئیات کالا/خدمت فروش رفته می‌باشد.
2. صورتحساب الکترونیکی نوع دوم: صورتحسابی است که شامل اطلاعات کامل فروشنده و جزئیات کامل کالا/خدمت، اما بدون اطلاعات خریدار است.
3. صورتحساب الکترونیکی نوع سوم: رسید پرداخت وجه است که از طریق دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه الکترونیکی پرداخت انجام شده است و دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی می‌باشد که بر اساس مقررات اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده پذیرفته شده است.
تفاوت صورتحساب الکترونیکی نوع اول و دوم در ضرورت درج اطلاعات خریدار است. در صورت برقراری معاملات B2B، که در آن اطلاعات کامل خریدار لازم است، صورتحساب الکترونیکی نوع اول باید استفاده شود. اما در مورد صورتحساب الکترونیکی نوع دوم که برای فروش به مصرف کننده نهایی است، درج اطلاعات خریدار ضروری نمی‌باشد.
هفت الگوی در نظر گرفته شده برای صورتحساب الکترونیکی نوع اول به شرح زیر است:
1-فروش
2-فروش ارزی
3-طلا، جواهر و پلاتین
4-قرارداد پیمانکاری
5-قبوض خدماتی
6-بلیط هواپیما
7- صادرات
ارسال اطلاعات میتواند به صورت مستقیم توسط مودی صورت بگیرد.
این روش، ویژه مودیانی است که ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان به صورت مستقیم و توسط مودی صورت می‌پذیرد. در این روش مسئولیت ارسال با شخص مودی است.
در روش بعد شما میتوانید اطلاعات را توسط شرکت معتمد با کلیک مودی ارسال کنید.
در این روش، مودی نسبت به امضا صورتحساب الکترونیکی با استفاده از کلید خصوصی خود و صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام می‌کند. مسئولیت صدور صورتحساب الکترونیکی با مودی و مسئولیت ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان با شرکت معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی می‌باشد.
روش بعد ارسال اطلاعات صورتحساب الکترونیکی توسط شرکت معتمد با کلید شرکت معتمد میباشد.
دراین روش شرکت معتمد اطلاعات صورتحساب الکترونیکی مودی را دریافت و با استفاده از کلید خصوصی و زیرساخت‌های خود اقدام به صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی میکند. مسئولیت صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی با شرکت معتمد ارائه‌کننده خدمات مالیاتی خواهد بود.
در آخر میتوانید اطلاعات صورتحساب را توسط سامانه‌های دولتی بفرستید.
در این روش، می‌بایست مودی در کارپوشه خود ارسال اطلاعات به سامانه مودیان توسط سامانه‌های دولتی را انتخاب نماید. در این صورت، امکان ارسال اطلاعات از سامانه‏ های دولتی امکان‏پذیر خواهد شد. مسئولیت صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی با مودی است.
شماره منحصر به فرد مالیاتی شناسه ای 22 کاراکتری است که در پایانه فروشگاهی به صورت منحصر به فرد تولید می‌شود و به هر صورتحساب الکترونیکی اختصاص داده می‌شود.
شناسه یکتای حافظه مالیاتی شناسه ای 6 کاراکتری است که به صورت منحصر به ‌فرد به هر حافظه مالیاتی اختصاص داده می‌شود. این شناسه پس از درخواست مودی در قسمت عضویت در کارپوشه تولید و در اختیار او قرار خواهد گرفت.
وارد کارپوشه در سامانه مودیان شوید.
ابتدا باید به بخش عضویت وارد شوید.
سپس گزینه درخواست شناسه یکتای حافظه مالیاتی را انتخاب کنید و نحوه ارسال صورتحساب را مشخص کنید.
کلید عمومی را تعیین کنید و شعب مرتبط با شناسه یکتا را مشخص کنید.
همچنین می‌توانید ابزار پرداخت را با شناسه یکتا تخصیص دهید و اطلاعات حافظه مالیاتی و پایانه فروشگاهی را ثبت کنید.
در نهایت، اطلاعات ثبت شده را مشاهده کرده و تایید کنید.
شناسه یکتای حافظه مالیاتی، بخشی از شماره منحصر به فرد مالیاتی (شامل 6 کاراکتر اول) است که به واسطه آن، سازمان امور مالیاتی کشور می‌تواند بفهمد که صورتحساب توسط کدام مودی و در کدام مکان صادر شده است.
لازم است مودی یک پایانه فروشگاهی‌-‌حافظه مالیاتی نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری مطابق با سند "ویژگی‌ها و مشخصات فنی پایانه فروشگاهی" که درسایت ‌intamedia.ir‌ بارگذاری شده‌است تهیه کند. شناسه یکتای حافظه مالیاتی از بخش عضویت در کارپوشه قابل دریافت است.
بله شما میتوانید صورت حساب‌های الکترونیکی را در قالب بسته‌هایی تا سقف 100 تا ارسال کنید.
درج "شماره اقتصادی خریدار" در صورتحساب الکترونیکی الزامی است فقط در صورتی که خریدار جزء صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی باشد. اگر خریدار مصرف کننده نهایی باشد، نیازی به درج "شماره اقتصادی خریدار" در صورتحساب الکترونیکی نیست. بنابراین، نوع صورتحساب الکترونیکی نیز باید متناسب با نوع خریدار تعیین شود.
خیر. در صورت لزوم مودی می‌تواند صورتحساب الکترونیکی اصلاحی/ ابطالی/ برگشت از فروش حسب مورد صادر نماید.
بله. صورتحساب الکترونیکی جدید مشمول قاعده صورتحساب الکترونیکی اصلی است و امکان اصلاح یا ابطال و صدور صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش وجود دارد.
در صورتی که برای صورتحساب الکترونیکی اصلی، برگشت از فروش صادر شود، شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب اصلی را باید به عنوان شماره صورتحساب مرجع در صورتحساب برگشت از فروش ذکر کرد. در صورتی که برای این صورتحساب برگشت از فروش، صورتحساب جدیدی صادر شود، باید از شماره آن به عنوان شماره منحصر به فرد مالیاتی مرجع در صورتحساب الکترونیکی جدید استفاده کرد. به این نکته توجه کنید که از هر شماره مالیاتی مرجع تنها یک بار می‌توان در صورتحساب‌های الکترونیکی استفاده کرد.
در صورتی که خریدار عضو سامانه مودیان باشد، مودی می‌تواند صورتحساب الکترونیکی را به عنوان پیش‌فاکتور به خریدار ارسال کند و پس از درج صورتحساب در کارپوشه خود، خریدار می‌تواند آن را تایید یا رد کند. در صورتی که خریدار تا 30 روز پس از درج صورتحساب در کارپوشه خود، آن را تایید یا رد نکند، سیستم به صورت خودکار آن را تایید خواهد کرد.
بله، شما میتوانید با انتخاب یک یا چند صورت حساب الکترونیکی در کارپوشه به صورت کلی و گروهی آنها را تایید و یا رد کنید.
خیر، امکان اصلاح صورتحساب‌های الکترونیکی ابطالی وجود ندارد.
شناسه کالا/‌خدمت یک شناسه منحصر به فرد 13 رقمی است که به هر کالا یا خدمت تخصیص داده می‌شود و برای جلوگیری از تکرار یا تداخل در شناسایی کالاها و خدمات، تعیین شده است. بنابراین، در صورتحساب الکترونیکی الزامی است که شناسه کالا/‌خدمت مرتبط با هر ردیف کالا یا خدمت درج شود. همچنین، تولیدکنندگان، واردکنندگان و ارائه دهندگان خدمت موظف به دریافت شناسه کالا/‌خدمت از وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند.
در صورتی که صورتحساب الکترونیکی به صورت نوع اول صادر شود، مبالغ پیش‌پرداخت به عنوان مبلغ نقدی در صورتحساب الکترونیکی ثبت می‌شود.


در این مطلب به معرفی سامانه مودیان و چگونگی ثبت نام در این سامانه پرداختیم. صحبت در این مورد بسیار زیاد است. شما لازم است دراین سامانه ثبت نام کنید و از این پس صورت حساب‌های فروش کالا و خدمات خود را به صورت آنلاین برای سازمان امور مالیاتی ارسال نمایید و از وضعیت صادر شدن صورت حسابهای خود مطلع شوید. پس از ورود و مشاهده صورت‌حسابها مودی بایستی نسبت به قبول و یا رد صورت حسابها اقدام نماید. این نکته را  در نظر داشته باشید که در صورت عدم ارسال اطلاعات مشمول جریمه خواهید شد.
اگر در این مورد نیاز به اطلاعات بیشتر دارید میتوانید با ما تماس بگیرید. 




سامانه مودیان